Programa escolar

REPERCUSIÓ DE LA ACTIVITAT ESPORTIVA. PROMOCIÓ ESPORTIVA EN EDAT ESCOLAR I COLABORACIÓ AMB ELS CENTRES ESCOLARS

De les tres modalitats principals integrades en la Federació d'Esports d'Hivern de la Comunitat Valenciana, mushing, esquí i patinatge artístic, les dos últimes, tenen una àmplia participació d'esportistes en edat escolar i és, precisament, un dels objectius principals perseguits per esta federació l'ampliar i fomentar l'esport base.

És lògic pensar que, per al foment i promoció de l'esport entre els xiquets i jóvens de la Comunitat, una bona manera de realitzar-ho siga, precisament, a través de la participació i col·laboració dels centres escolars.

Tant en la província de València (Quart de Poblet) com a Alacant (Elx) , es compta amb la possibilitat de realitzar patinatge artístic sobre gel.

En ambdós instal·lacions, ja es realitzen activitats en col·laboració amb centres escolars davall la coordinació de la Federació d'Esports d'Hivern de la Comunitat Valenciana.

PROGRAMA ESCOLAR DE PATINATGE SOBRE GEL

A través del Programa Escolar de patinatge sobre gel busquem oferir la possibilitat de disfrutar d'un dels esports d'hivern més atractius als alumnes dels centres escolars de la Comunitat Valenciana. Els escolars, sempre acompanyats per monitors de la Federació, aprenen en una sessió intensiva a patinar i disfrutar d'este esport que aporta als seus usuaris importants beneficis físics. També es presta una atenció especial a aquells estudiants amb algun tipus de discapacitat que desitgen conéixer este esport.

El patinatge sobre gel resulta una font inesgotable d'estímuls i recursos de superació personal, s'aprén a coordinar i dominar els moviments reflexos del cos humà, fent inclús de les caigudes, una font d'aprenentatge. Este esport en auge contribuïx a millorar l'estat físic, a més, és apte per a totes les edats i, tant per a experts en la matèria com per a novells.

PROGRAMA ESCOLAR "SETMANA BLANCA"

Amb la col·laboració de l'empresa que gestiona les pistes d'esquí de Valdelinares i Javalambre, les més pròximes a la Comunitat, es planteja un programa de foment de l'esquí alpí denominat "Programa Escolar Setmana Blanca". El programa Setmana Blanca té com a principal objectiu fomentar l'esport d'hivern entre els escolars de la Comunitat Valenciana i acostar la muntanya i el medi natural als nostres jóvens, independentment de la seua ubicació geogràfica. La pràctica esportiva en un ambient diferent de l'habitual, la convivència amb els companys en el marc d'un esport d'hivern, i el contacte intens amb la naturalesa, són instruments educatius de gran valor per a la formació dels nostres jóvens.

Podran participar tots els alumnes d'Educació Primària i Secundària, pertanyents als centres escolars públics i de la Comunitat, així com els col·legis d'Educació Especial. El nombre mínim de participants per col·legi és de 20 alumnes, quedant limitat el nombre màxim de places en funció de la capacitat d'ocupació de cada estació.

La Setmana Blanca comprén:

  • Allotjament en règim de pensió completa o mitja pensió.
  • Lloguer d'equip d'esquí o snowboard (bótes, esquís i bastons o taula de snowboard) .
  • Tres hores diàries de classes d'esquí alpí, amb monitors de la Federació i realització de prova de nivell al finalitzar el procés d'aprenentatge.
  • Accessos il·limitats a les remuntes en funcionament (forfet gratuït).
  • Casc i peto identificatiu per al desenrotllament de les classes.
  • Entrega de "Pasaporte de l'esquiador" a tots els participants.

 

CALENDARI DE COMPETICIONS DE LA TEMPORADA ESPORTIVA EN CURS

Des de la passada temporada i, a fi que els nostres esportistes puguen participar en el nombre més gran de competicions millorant així el seu nivell tècnic i experiència, la Federació d'Esports d'Hivern de la Comunitat Valenciana ha firmat un conveni, gràcies al qual, comptem amb la possibilitat de participar en les competicions organitzades per la Federació Madrilenya, quant a les competicions de patinatge artístic.

A més, des de la FDICV, en la modalitat de patinatge artístic, s'ha promogut la creació d'un circuit nacional on s'integren clubs de diferents comunitats autònomes; Madrid, La Rioja, Catalunya, Andalucía... L'objectiu d'este circuit és integrar tots els patinadors dels diferents clubs nacionals de diferents categories, edats, etc que, per ara, no poden participar en les competicions dels circuits que promou la Federació Espanyola d'Esports de Gel. Existixen, a Espanya, moltíssims patinadors que no aconseguixen accedir a estes proves però que amen este esport i, esta federació, pretén donar cabuda a tots els nivells i categories d'esportistes. La filosofia de la FDICV és, en essència, la promoció de totes les modalitats esportives i en totes les seues categories. Per això, gràcies a este circuit estatal de patinatge artístic, s'aconseguirà promocionar l'esport, motivar els esportistes de la Comunitat Valenciana per a continuar millorant i fomentar noves proves dins d'este marc esportiu. Dins d'este circuto, durant la temporada 2017, s'han establit dos proves "I Trofeu Taronja" i "II Trofeu Taronja".

En la modalitat d'esquí alpí, la Federació d'Esports d'Hivern de la Comunitat Valenciana, participarà junt amb les Federacions Madrilenya, Asturiana, Càntabra i Castella i Lleó en Copa Serralada.

A més, s'ha inclòs en el calendari de la Real Federació Espanyola d'Esports d'Hivern una prova d'eslàlom per a la categoria infantil, que es desenrotllarà en Valdelinares, en la que la Federació d'Esports d'Hivern de la Comunitat Valenciana participarà de forma activa, tant des del comité tècnic com de l'estament de jutges.

En resum, els esportistes de la FDICV comptaran amb les següents proves:

COMPETICIONS
DATES
Open de Patinatge Artístic sobre Gel Dama d'Elx
Febrer (anual)
Campionat Autonómic de Patinatge Artístic sobre gel
Maig (anual)
I Trofeu Taronja de Patinatge Artístic sobre gel
Març (anual)
II Trofeu Taronja Patinatge Artístic sobre gel
Juliol (anual)
Trofeu Comunitat Valenciana U14-U16 'Valdelinares'
Gener (anual)
Trofeu Comunitat Valenciana U10-U12 'Luís Mohedano'
Febrer (anual)
Trofeu Comunitat Valenciana ABS y Veteranos
Març (anual)
Open Alpí de l'Horchata (Javalambre)
Març (anual)
Copa Valenciana d'esquí alpí (Valdelinares)
Abril (anual)
Campionat Autonómic de Mushing (Navalón)
Decembre (anual)
Canicross Banyeres de Mariola
Març (anual)

 

Competiciones Patinaje Artístico

­